tirsdag 11. september 2012

Mer beisingForrige helg hadde vi planlagt å ta det helt med ro - hjemme. Ved sjekk av været på yr.no fredag formiddag, ble planene om en avslappende helg raskt erstattet med beslutning om en tur til Lillehammer og Skeikampen.
Vi visste jo at det var nok beisejobb igjen, selv om underliggerne ikke var på plass. Man må benytte muligheten når det er varslet fint vær!

Lørdag morgen satte Rune og jeg kursen mot Lillehammer for en liten handlerunde før vi skulle starte på beisejobben. Målet var å finne sofaer som ikke bare gode ut men som også var gode å sitte i. Det var en utrolig vanskelig jobb!  Etter å ha besøkt de tre kjedebutikkene på Lillehammer, endte vi opp på Skeidar. Etter å ha sittet i omtrent alle sofaene i butikken, fant vi heldigvis vår "drømmesofa" til stua. Siden det fremdeles var salg på Skeidar, valgte vi å bestille sofa til hemsen også. Med en forventet leveringstid på 8 uker, føles det nå greit å ha tatt seg tiden til å få bestilt disse møblene. Da er vi sikre på å ha møblene i hus i god tid før jul.

Lorraine 3-seter
Sofaen som etterhvert skal stå i stua. 
Vel fremme på Skeikampen kunne vi fornøyd konstatere at byggeprosessen gikk sin trygge gang. I løpet av uka hadde det kommet torv på taket og ved å kikke inn av vinduene, kunne vi se at elektrikeren hadde hatt masse å gjøre.
Mon tro om det rekker å spire her før vinteren kommer.... Da vi ankom hytta søndag morgen, møtte vi vårt favoritt snekkerlag som hadde kommet tilbake fra en annen jobb og som nå skulle avslutte snekkerjobben utendørs. I løpet av noen dager skulle de sette opp resten av underliggerne og snekre terrassen.


Snekkerne hadde nøkkel til hytta, så vi tok en "smugkikk" inne.


InngangspartietHer blir det snart et baderom :-)

Fra gangen mot kjøkken og gjesterommet. Fra kjøkkenet mot gjesterom og helt bakerst - uteboden.  


Selv om snekkerne jobbet for fullt, klarte vi heldigvis å beise en del før vi måtte sette kursen tilbake til Oslo og "hverdagen".

Deilig å vite at øverste delen av hytta nå har fått det første strøket med beis.  

En del underliggere er allerede på plass. 

Torvtaket er ferdig lagt. 
Stokk på plass i inngangspartiet.Imponerende snekkerarbeid - sjekk den kappingen! 

Det var nesten trist å forlate Skeikampen for denne gang. I løpet av neste uke vil det skje masse både utendørs og innendørs. Vi gleder oss til å komme tilbake :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar