tirsdag 6. november 2012

Vi beiser og beiser....

For å klare å komme inn til jul, har vi ikke noe tid å miste!

Forrige helg reiste Rune, Kristine og jeg oppover for å beise innvendig. Kristine viste seg å være et "råskinn" på beising. Hun svingte kosten og hadde en arbeidskapasitet som overgikk både mor og far.  Da vi kom opp til hytta fredag etter jobb, var målet for helgen å beise alle veggene i stua samt taket i gangen. Etter å ha sett Kristine i aksjon, innså vi at vi nok ville klare å få unna mer jobb enn planlagt....
Vi starter med stor iver på veggene i  stua
Kristine jobber med detaljene


Blooms hvitvoks i taket i gangen


I løpet av helgen ble alle veggene i stua, et soverom samt halve "tv-stua" på hemsen beiset.  Rune rakk å beise hele taket i gangen i første etasje samt himlingen i "panoramautbygget".

Kristine koser seg

Siste innspurt i stua

Utendørs matlaging

Beising av taket tar tid, men det blir jo så fint...

Fornøyd med helgens innsats

Litt mat før hjemreisen


Sist helg dro Rune alene opp til hytta og tok med seg første flyttelass på nyanskaffet tilhenger.

Han kom opp til en hytte som var ferdig; vann i springen og i dusjen. Toalett som virket, stekeovn på plass og varmeovner montert på veggene. Herlig!

Målet for helgen var å beise ferdig taket i stua samt male lister i hele første etasje. I tillegg ble dører og vinduskarmer malt hvite i stua og på soverommene.

Han kom i mål, men kom veldig sent hjem søndag kveld... Arbeidsmengden gjør livet litt strevsomt akkurat nå, men vi ser jo konturene av en herlig hytte. Vi gleder oss veldig til den dagen vi kan kose oss på hytta vår.

Blåtimen nærmer seg
Første flyttelass på plass

Tak, karmer og lister har fått et strøk eller to


Kjøkkenet er ferdig montert og listene behandlet
5 kommentarer:

 1. Veldig fin farge, vi benytter den samme til vår hytte mod furutangen. Men jeg beiser panelet for det kommer opp og stryker av, og det ser jeg jo nå at jeg ikke hadde behøvd å gjort hihi. Hvilken farge skal dere ha på trappa?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, vi kommer til å ha hvit trapp med brune trinn. Vi har bestemt oss for å beise trappetrinnene i samme farge som veggen, for deretter å lakke trinnene med matt gulvlakk. Vi har kommet til at det gir mest ro. Vi legger ut bilde når vi er ferdige med jobben :-)

   Slett
 2. Hei :) kva beis farge har de på veggane? :) var veldig fin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, takk for det :-) Beklager sent svar. Vi har brukt Lady interiørbeis i farge Valnøtt. Ett strøk og så tørket vi over med fille relativt raskt.

   Slett
 3. Hei :) kva beis farge har de på veggane? :) var veldig fin!

  SvarSlett